Regina Elisabeta și-a văzut nepoata pentru prima dată printr-un apel video. Ducii de Sussex nu au mai putut aștepta

Fiica prințului Harry și a lui Meghan Markle, care a făcut deja istorie în prima ei săptămână ca primul copil al membrilor seniori ai familiei regale care s-a născut în America, a cunoscut-o pe regină printr-un apel video.

Sursele revistei People spun că ducele și ducesa de Sussex, „erau foarte încântați și abia așteptau să împărtășească faptul că fiica lor a sosit” imediat ce s-au întors acasă de la spitalul Santa Barbara Cottage, nu departe de casa familiei din Montecito, California.

De unde vine numele fiicei lor

Cuplul împărtășise numele bebelușului înainte de nașterea ei cu bunica sa, a cărei poreclă din copilărie a inspirat-o pe prințul Harry, în vârstă de 36 de ani, și pe soția sa, în vârstă de 39 de ani. În plus, numele fetiței lor servește, de asemenea, un semn de dragoste cu mama lui Meghan, Doria Ragland, care i-a dat lui Meghan porecla copilăriei „Floare”.

Potrivit istoricului regal Robert Lacey, prințul Harry și regina Elisabeta împărtășesc o „legătură remarcabilă” care a crescut în anii de la moartea bruscă și șocantă a Dianei din 1997.

„Era un fel de mamă vitregă atât pentru Harry, cât și pentru William”, notează Lacey. „Ne-am concentrat cu toții pe antrenamentul ei pentru William ca viitor rege, dar ne dăm seama acum de importanța legăturilor emoționale pe care a reușit să le stabilească cu Harry și de capacitatea lor de a vorbi între ei direct. Această afecțiune rămâne.”

Această afecțiune nu este una care să poată fi distrusă de distanță. Harry i-a spus lui James Corden, prezentator al Late Late Show, în februarie, că regina și bunicul său, care a murit în luna aprilie, au efectuat apeluri pe Zoom pentru a vedea cum crește familia lui și a lui Meghan Markle.

În ceea ce privește momentul în care Harry și Meghan o vor prezenta pe Lili străbunicii ei și restului familiei regale, cuplul poate decide să petreacă Crăciunul în Sandringham, așa cum au făcut în 2017 după logodna lor.

Ducii de Sussex vor reveni, cel mai probabil, în Marea Britanie pentru sărbătorile jubileului de platină al reginei, care îi vor marca 70 de ani istorici pe tron. Înainte de aceasta, Harry va călătorii singur la Londra pentru dezvelirea statuii Palatului Kensington în cinstea mamei sale.