Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este “devastată” de moartea căţeluşului Fergus. Este vorba despre unul dintre câinii care s-a alăturat familiei pentru a o însoţi pe Regină cât timp soţul acesteia, Prinţul Philip, se afla în spital.

Căţeluşul Fergus avea doar 5 săptămâni

Moartea lui Fergus, care avea numai 5 săptămâni, se alătură tristeţii care a copleşit-o pe Regina Elisabeta a II-a după trecerea în nefiinţă a soţului său.

Fergus şi Muick sunt cei doi pui dorgi, o rasă încrucişată între dachshund şi corgi galez, care i-au fost dăruiţi Reginei pentru a o înveseli într-una dintre cele mai grele perioade din viaţă sa, care s-a încheiat cu decesul Ducelui de Edinburgh la vârsta de 99 de ani, relatează The Sun.

Regina Elisabeta a fost văzută deseori în această perioadă plimbându-se prin grădinile castelului Windsor cu cei doi pui. Fergus purta numele unchiului Reginei căzut în cel de-al Doilea Război Mondial, Fergus Bowes-Lyon.

În această perioadă de doliu, ea a fost însoţită şi de Candy, ultima descendentă în viaţă a primului său corgi Susan, pe care Regina l-a primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani.

Un câine din rasa dorgi în vârstă de 6 luni (Sursă foto: Wikipedia)

Regina s-a îndrăgostit de rasa de câini corgi încă din adolescenţă

Povestea de dragostei a Reginei Elisabeta a II-a cu această rasă de câini a început când era adolescentă şi era foarte legată de Dookie, un corgi care a aparţinut tatălui său George IV. Regina a vrut şi ea unul şi i-a fost dăruită Susan, pe care Elisabeta a iubit-o atât de mult încât a luat-o cu ea chiar şi în luna de miere.

Regina Elisabeta a II-a a avut până acum peste 30 de corgi, de-a lungul celor 69 de ani de domnie. Majoritatea câinilor sunt înrudiţi cu Susan şi au însoţit-o atât în activităţile oficiale, cât şi în momentele de zi cu zi.

Căţeii Reginei au devenit celebri la nivel mondial mai ales după videoclipul parodie cu James Bond, înregistrat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Londra din 2012, în care Regina Elisabeta a II-a a apărut alături de trei dintre câinii săi.

Sursa foto: Dreamstime