Fostul chef care s-a ocupat de bucătăria Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii face o serie de dezvăluiri uluitoare despre ce se întâmpla la Palatul Buckingham, în spatele uşilor închise.

Desertul favorit poartă imaginea steagului Angliei

Desertul favorit al Reginei conţinea zmeură care trebuia să provină de pe terenurile din Balmoral, domeniul din Scoţia unde se află şi castelul cu acelaşi nume. Fostul maestru bucătar Darren McGrady spune că a văzut cu ochii lui pe Regină cum culegea singură zmeura: “Mă plimbam și le-am zărit pe regină și pe prințesa Margaret culegând zmeură, nu mi-a venit să cred! Mai târziu zmeura era pe masă și m-a întrebat – Poți să faci un desert cu ea?”

Desertul favorit cu zmeură are forma drapelului englez şi se numeşte “Framboises St George”, iar fostul chef al Reginei chiar a prezentat această reţetă pe blogul său.

“Vara mânca zmeură și căpșune în fiecare seară și-i plăceau. Dar dacă-i ofereai căpșune în ianuarie riscai cu capul, cu întemnițarea în Turn. Nu le dorea în afara sezonului. Erau importante pentru ea când erau prospăt culese la Balmoral, sau mere de la Sandringham, sau pere de la Windsor”, mai povesteşte Darren McGrady, scrie My London, preluat de Hotnews.ro.

Maestrul bucătar a dat detalii şi despre burgerii din vânat pe care-i prefera Regina Elisabeta a II-a.

“Se împușcau căprioare și făceam burgeri din vânat. Erau grozavi cu afine și alte umpluturi, dar nu-i puneam pe chifle. Îi mâncau cu furculița și cuțitul”, a precizat chef Darren McGrady.

Care este băutura preferată a Reginei?

Primul Crăciun petrecut la Sandringham a fost un moment foarte important pentru Ducesa Kate, ea fiind foarte preocupată de cadoul pe care trebuia să îl aducă Reginei. Alegerea a fost un vas cu piureu de dovlecei făcut în casă.

“M-am gândit că aș putea alege ceva care să facă o impresie teribil de proastă. Dar m-am hotărât să fac rețeta de la bunica”, a povestit ulterior Kate Middleton într-un interviu acordat ITV. Din fericire, Reginei i-a plăcut alegerea.

Regina Elisabeta a II-a nu se dă în lături nici de la un păhărel de tărie. Băutura preferată a monarhului britanic: Dubonnet, un aperitiv franţuzesc bazat pe vin, iar obiceiul l-a moştenit de la Regina Mamă.

Reţeta preferată de Elisabeta a II-a când vine vorba despre această băutură: două părți de Dubonnet și o parte gin, cu două cuburi de gheață și o feliuță de lămâie.