1. Sticla sa a fost concepută pentru a evita concurența

La începutul anilor 1900, nu puteai să faci distincție între o sticlă de Coca-Cola și una a concurenților de la acea vreme, precum Koka-Kola și Celery-Cola. Prin urmare, compania a dat ordin producătorilor în 1915: Proiectați o „sticlă atât de deosebită încât să o recunoașteți și pe întuneric!”

O versiune apărută un an mai târziu a devenit celebra sticlă de Coca-Cola acum cea mai recunoscută sticlă din lume.

2.Prima sticlă s-a bazat pe planta greșită

Câștigătorul concursului penntru designul sticlei de Coca-Cola a fost inspirat de o imagine a unei boabe de cacao. Forma curbată și nervurile ar fi putut duce la un design distinctiv, dar Coca-Cola și-a primit numele de la planta de coca, nu de la cea de cacao.

3. Obișnuia să conțină cocaină

Zvonurile sunt reale, chiar dacă Coca-Cola UK neagă. Coca-Cola originală conținea cocaină, care era legală la vremea respectivă, împreună cu alte extracte din frunze de coca.

Urme de droguri au rămas în băutură până în 1929 și, chiar și astăzi, se spune că rețeta secretă a companiei, care este bine păzită, conține ingrediente din frunze de coca, dar elementele psihoactive sunt eliminate.

4. A fost promovată ca medicament

În 1890, Coca-Cola nu a fost promovată doar ca o băutură răcoritoare carbogazoasă. Reclamele la Coca Cola spuneau că este „o băutură extraordinară, de vară sau de iarnă. Bună pentru dureri de cap sau senzație de oboseală. Ameliorează epuizarea mentală și fizică”.

5. Coca-Cola a creat o variantă doar pentru liderii sovietici

În cel de-al Doilea Război Mondial, compania a creat special pentru mareșalul sovietic Georgi Zhukov, din Armata Roșie, o „Cola albă”, îndepărtând culoarea caramelului pentru a crea o băutură limpede ca vodca. Aceasta a fost îmbuteliată în sticle simple și avea o stea roșie pe capac.

6. S-ar putea să fi inventat pachetul de șase

Conform istoriei companiei Coke, prima băutură în pachet de 6 doze nu a fost berea, așa cum cred mulți. În 1923, Coca-Cola a dezvoltat o cutie de carton care a ușurat transportul a șase sticle simultan.

7.Imaginea lui Moș Crăciun nu este creația Coca-Cola

Celebra imagine a lui Moș Crăciun, rumen la chip, cu barbă albă, îmbrăcat în roșu – culoarea brandului Coke, este considerată și acum creația companiei de prin anii 30. Picturile și desenele arată că această imagine pentru Moș Crăciun exista cu cel puțin 25 de ani înainte.

8. Probleme pentru fermieri

Pentru a produce un litru de Coca-Cola, e nevoie de 2,7 litri de apă. Din acest motiv, fabricile sale de îmbuteliere au fost acuzate că ar fi beneficiat de apa care trebuia să ajungă la fermierii din zonele sărace din India și America Latină.

9. A doua băutură a companiei nu a fost Diet Coke sau Sprite

A doua băutură răcoritoare introdusă de Compania Coca-Cola a fost Fanta Orange, lansată la Napoli, în 1955. Fanta a ajuns pe rafturile SUA în 1960, cu un an înainte de Sprite.

10. A existat un predecesor Diet Coke

Înainte ca oamenii să guste Diet Coke, au savurat TaB. Compania Coca-Cola a introdus băutura monocalorică în 1963, iar Coca-Cola Diet a ieșit pe rafturi aproape 20 de ani mai târziu.