După plecarea ducilor de Sussex din Marea Britanie, se zvonește că Regina Elisabeta a II-a i-ar fi acordat un nou titlu prințului William. În cadrul Adunării Generale a Bisericii Scoției, acest gest al Reginei este văzut drept o răsplată pentru nepotul care a rămas lângă familie în timpul discuțiilor privind îndepărtarea cuplului Harry și Meghan de privilegiile regale. Însă, acestea sunt doar simple presupuneri, nu există nicio dovadă concretă în acest sens.

Pe de altă parte, gestul Reginei Elisabeta este primit și ca o recompensă, mai ales că a fost făcut la doar o săptămână distanță de plecarea lui Harry din Marea Britanie.

Așadar, Ducele de Cambridge, William, a fost numit Înalt reprezentant al coroanei în Adunarea generală a Bisericii Scoției. Potrivit noii funcții, prințul va îndeplini diferite funcții ceremoniale și va efectua vizite oficiale.

Cine au fost cei care au mai ocupat această funcție?

Richard Scott, al 10-lea duce de Buccleuch și al 12-lea duce de Queensberry, a fost predecesorul său în această funcție, iar de-a lungul anilor, mai mulți membri ai familiei regale au ocupat această funcție precum prințesa Anne, prințul Charles și prințul Edward.

În plus, postul reprezintă rolul de protector și membru al reginei în biserica națională reformată din Scoția. Regina își numește anual reprezentantul pentru această funcție.

În ceea ce îi privește pe prințul Harry și soția sa, cei doi și-au păstrat titlul de duci de Sussex. Prinţul Harry şi ducesa Meghan au început o viață nouă în America de Nord, departe de familia regală din Marea Britanie, potrivit Glamour.com.