Anunțul Prințului Harry și a lui Meghan Markle au luat prin surprindere o lume întreagă, dar cel ma mare șoc a fost pentru Familia Regală care s-a arătat profund dezamăgită de decizia lor de a renunța la statului de membri “seniori” ai Casei Regale.

Cu toate acestea, se pare că Regina Elisabeta a înțeles situația și a ales să le respecte decizia, ba mai mult a felicitat-o pe Meghan.

„După multe luni de conversaţii şi discuţii mai recente, mă bucur că împreună am găsit o cale constructivă şi de susţinere pentru nepotul meu şi familia sa. Harry, Meghan şi Archie vor fi întotdeauna membri foarte iubiţi ai familiei mele. Recunosc provocările pe care le-au întâmpinat pentru că s-au aflat în centrul atenţiei în ultimii doi ani şi le susţin dorinţa pentru o viaţă mai independentă. Vreau să le mulţumesc pentru toată munca lor dedicată, în această ţară, în Commonwealth şi nu numai, şi sunt deosebit de mândră de modul în care Meghan a devenit atât de repede unul dintre membrii familiei. Întreaga mea familie speră că acordul de astăzi le va permite să înceapă să-şi construiască o viaţă nouă fericită şi paşnică”, a declarat Regina Elisabeta, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.