Prințul Harry a părăsit familia regală și i s-a alăturat soției și fiului său în Canada, pe care nu i-a mai văzut încă de la anunțul referitor la retragerea din familia regală.

„Ducele de Sussex ar fi părăsit Regatul Unit luni seară, după unul dintre ultimele sale angajamente oficiale în calitate de membru al familiei regale”, scrie cotidianul britanic Daily Telegraph.

Revedere în Vancouver

„Prinţul Harry pleacă în sfârşit la Vancouver”, scrie şi Daily Mail. Prinţul, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, „a luat un zbor la 17.30 de pe aeroportul Heathrow”, a menţionat The Sun, şi „ar urma să se reîntâlnească cu Meghan şi Archie marţi dimineaţa devreme” pe insula Vancouver.

„Plecarea sa în Canada este simbolică, la numai două zile după ce Palatul Buckingham a anunţat că rupe orice legătură oficială cu ducii de Sussex”, a apreciat The Telegraph.

Harry și Meghan își doresc o viață mai independentă financiar

Harry și soția sa Meghan – cunoscuți ca ducele și ducesa de Sussex – au încetat definitiv să mai reprezinte monarhia britanică, în plină criză.

El a spus că nu vor să renunțe la îndatoririle regale, dar au acceptat cu reticență că nu există „altă opțiune” dacă doresc să se desprindă de finanțarea publică și să își caute propriile surse de venit pentru a duce o viață mai independentă.

Prințul Harry și soția lui, Meghan, nu vor mai folosi titulatura „Alteţa sa regală” și nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunțat, sâmbătă seară, Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elisabeth a II-a.