Odată cu decizia lor, Regina Elisabeta a II-a a menționat niște condiții destul de  greu de acceptat de către ducii de Sussex, însă aceștia au fost nevoiți să le respecte dacă doresc să ducă o viață independentă de Coroană.

Totuși, aceștia nu o vor porni chiar de la zero în noua lor viață. Prințul Charles, tatăl lui Harry  s-a oferit să îi sprijine nu doar moral, cât și financiar pe ducii de Sussex în această perioadă de tranziție.

 

Se pare că cei doi soți au trebuit să plătească scump pentru a primi dreptul de a-și construi o nouă viață. Astfel, ei nu vor mai avea acces la finanțare publică, nu mai patronează asociațiile regale, nu vor mai participa în călătoriile oficiale, iar prințul Harry nu va mai deține titlurile militare, lucru destul de dureros pentru acesta, ținând cont de devotamentul arătat armatei.

 

Cum va contribui Charles la noua viață a lui Harry și Meghan.

 

 

Duminică, prințul Harry a oferit o declarație emoționantă și a subliniat faptul că și-ar fi dorit să servească în continuare Coroana alături de soția sa, fără a accesa banii publici, însă acest lucru nu a fost posibil. El a afirmat că retragerea sa din Casa Regală nu înseamnă lăsarea în urmă a Marii Britanii și a poporului, ci doar un prim pas către o viață mai liniștită.

În ciuda faptului că regina Elisabeta nu este încântată de decizia luată de nepotul său. Prințul Charles a decis să le fie aproape, nu doar moral, ducilor de Sussex. Potrivit dailymail.co.uk, acesta va contribui la bunăstarea financiară a lui Harry și Meghan timp de un an, perioadă în care situația va deveni una echilibrată pentru soți.

Prințul e Wales nu se va folosi de banii ducatului de Cornwall pentru a-i susține pe cei doi, ci de fondurile sale private, scrie Daily Telegraph.

Totuși, resursele lui Charles nu sunt inepuizabile, iar Harry și Meghan vor fi nevoiți să își găsească o sursă sigură de venit în perioada în care vor locui în Canada. Meghan Markle s-a gândit deja la viitorul cuplului, existând posibilitatea unei colaborări între designerul Misha Nonoo și ducii de Sussex, relatează publicația britanică dailymail.co.uk.