Familia Regală a Marii Britanii s-a reunit luni pentru a discuta viitorul ducilor de Sussex, după ce cuplul a anunțat săptămâna aceasta că renunță la statutul lor de membri seniori ai Familiei Regale britanice.
Astfel, în urma reuniunii, Regina Elisabeta a II-a a spus că va exista o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada și Regatul Unit, și că prințul Harry și soția sa, Meghan, au fost clari în dorința de a nu mai fi dependenți de fondurile publice în noile lor vieți.
La reuniune au participat Regina Elisabeta a II-a, prințul Charles, prințul William și prințul Harry. Meghan, ducesa de Sussex, era așteptată să participe printr-o discuție telefonică din Canada.

 

”Astăzi familia mea a purtat discuții constructive cu privire la viitorul nepotului meu și a familiei sale. Familia mea și cu mine sprijinim complet dorința lui Harry și a lui Meghan de a crea o nouă viață ca familie tânără. Deși am fi preferat ca ei să rămână membri ai Familiei Regale cu normă întreagă, respectăm și înțelegem dorința de a trăi o viață mai independentă ca familie în timp ce rămân o parte valoroasă a familiei. Harry și Meghan au fost clari în a spune că nu vor să se bazeze pe fondurile publice în noile lor vieți. Așadar s-a căzut de acord că va fi o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada și Regatul Unit. Acestea sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve, și mai este necesară muncă, dar am cerut ca deciziile finale să fie luate în zilele următoare”, a spus după reuniune Regina.
Aceasta a fost prima întâlnire a membrilor seniori ai Familiei Regale de la anunțul făcut de Harry și Meghan.

Decizia ducilor de Sussex

După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie, au scris ducele şi ducesa de Sussex pe Instagram, în urmă cu câteva zile 

Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea sa regina”, se arată în mesajul celor doi.

Se pare că ducii au decis să își împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord.

Acest echilibru geografic ne va permite să ne creştem fiul cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut, dar va oferi familiei spaţiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entităţi caritabile”, au mai scris ducii de Sussex.

Anunţul vine la finalul mai multor luni în care jurnaliştii au tot vorbit de o răcire a relaţiilor dintre Harry, fratele său, William şi regina Elisabeta a doua.