Sâmbătă, pe Arena Naţională, Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov organizează evenimentul ”Record pentru viaţă”. Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, sâmbătă, pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier este restricţionat pe str. Maior Coravu şi străzile care acced către Arena Naţională dinspre Vatra Luminoasă şi invers, gradual, în funcţie de numărul participanţilor.

Poliţiştii le solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele rutiere. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă. Evenimentul de la Bucureşti are loc în contextul împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea Ambulanţei, potrivit Agerpres.  Precedentul record a fost stabilit pe 17 septembrie 2013, în Germania, unde 11.840 de cursanţi au învăţat simultan procedurile de resuscitare.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 12.000 de români. Alături de personal medical, fiecare participant va aplica pe un manechin procedura standard de 30 de compresii cardiace şi două insuflări pulmonare. Performanţa cursanţilor va fi atestată ca record mondial de specialiştii Guinness World Records. În acest sens, un reprezentant GWR va fi prezent pe Arena Naţională.