Printre aceste cazuri suplimentare, doar patru au fost înregistrate în oraşul Wuhan (centru), epicentrul COVID-19 unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Beijing. Este cel mai mic număr de noi cazuri din ianuarie, când au început înregistrările acestora.

Celelalte şapte cazuri de noi contaminări observate (patru la Shanghai, două în provincia Gansu şi unul la Beijing) sunt persoane care au venit din străinătate. Naţionalitatea lor nu a fost precizată. China numără astfel un total de 95 de „cazuri importate”, transmite Agerpres.

Dacă aşa cum a spus preşedintele Xi Jinping, epidemia este „practic strangulată” în ţară, autorităţile sanitare rămân vigilente în faţa sosirii călătorilor contaminaţi, în special din Iran, Coreea de Sud, Italia şi Statele Unite.

Municipalitatea din Beijing a anunţat în această săptămână că orice persoană care vine în oraş din altă ţară, indiferent care, va fi plasată în carantină obligatorie de 14 zile. Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă 13 morţi suplimentare (în creştere uşoară faţă de şapte în ajun), ridicând totalul la 3.189 în China continentală (fără Hong Kong şi Macao).

În total, 80.824 de persoane au fost contaminate în ţară. Peste 65.000, mai mult de 80%, sunt însă deja vindecate şi au fost externate din spital. Sensibila ameliorare constatată în ultimele săptămâni au determinat autorităţile să relaxeze restricţiile de deplasare vizându-i pe cei 56 de milioane de locuitori ai provinciei Hubei, cu reşedinţa la Wuhan.