Virusul ucigaș ce a îngrozit întreaga omenire a dat naștere multor teorii ale conspirației.

Pentru mulți, nu este o coincidență faptul că virusul a apărut în orașul Wuhan, întrucât aici se află un institut unde cercetătorii chinezi studiază cele mai periculoase și contagioase boli din lume.

Institutul, care este singurul din China capabil să lucreze cu viruși mortali, a fost promovat cu mare fast la nivel internațional, notează stirileprotv.ro, citând presa internațională.

Arme biologice

”Anumite laboratoare din institut sunt angajate în cercetarea și dezvoltarea de arme biologice”, a declarat Dany Shoham, fost ofițer de informații militare.

Shoham deține un doctorat în microbiologie medicală. Din 1970 până în 1991 a fost un analist senior de informații militare pentru război biologic și chimic în Orientul Mijlociu și în întreaga lume, deținând gradul de locotenent colonel.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Virusul se răspândește

Bilanțul anterior, comunicat marți dimineață, indica 106 de decese și 4.515 de cazuri.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.