“Fiți alături de noi! Rămâneți cu noi în cele 10 minute! Filmați-vă la televizor! Trimiteți-ne imaginile!” a îndemnat moderatoarea Realitatea TV cu câteva minute înainte de ora 19.00, când emisia postului tv urma să fie oprită pentru zece minute. Potrivit paginademedia.ro, pe ecran a apărut o numărătoare inversă și precizarea „Până la cenzura totală.”. Totodată, pe burtiere se puteau citi mesaje precum: „10 minute de doliu pentru libertate”. „Realitatea, cenzurată de CNA”. Un moment care venea după o zi întreagă în care suspendarea emisiei Realitatea TV pentru 10 minute a fost subiect principal al zilei.

În ședința de marți, Consiliul Național al Audiovizualului a decis întreruperea emisiei Realitatea TV pentru 10 minute, pentru modul în care a reflectat evenimentele din jurul protestelor din 10 august. Romania TV, tot pentru perioada protestelor, a fost sancționată cu 15.000 de lei. Antena 3 nu a primit nicio sancțiune. 

Ce s-a întâmplat la ora 19? Cu un minut înainte, au intrat în direct Robert Turcescu, apoi fostul membru CNA Narcisa Iorga și Denise Rifai. În șapte din cele zece minute de suspendare, comunicatul CNA cu sancțiunea aplicată postului TV (pe care Realitatea TV avea obligația să îl prezinte, conform legii), un comunicat foarte lung, a fost citit, pe mai multe voci. Conform Legii audiovizualului, postul are obligația ca, timp de zece minute „să difuzeze numai textul deciziei de sancționare”. Legea nu prevede dacă textul poate sau nu să fie și citit. După cele zece minute, a urmat o dezbatere legată de decizia CNA. „Realitatea, cenzurată de CNA”. În studio, printre alții, Robert Turcescu, Liliana Mincă, Narcisa Iorga, Emilian Isăilă și Rareș Negrea.

.