'În cadrul Reuniunii anuale pentru granturile SEE şi Norvegiene, care a avut loc ieri (joi – n. r.), la sediul MFE, statele donatoare au apreciat progresele înregistrate de România în perioada 2015 – 2016: au fost contractate 830 de proiecte, rata de contractare a atins 95%, iar plăţile către proiecte sunt de 67%', se arată într-un comunicat al MFE.

Cea de-a cincea Reuniune Anuală pentru Granturile SEE şi Norvegiene 2009-2014, organizată în 16 iunie de Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Punct Naţional de Contact, a reunit reprezentanţi ai Ministerelor Afacerilor Externe din Norvegia şi Islanda, ai Ambasadei Norvegiei la Bucureşti, ai Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, precum şi ai instituţiilor implicate în gestionarea acestor granturi în România, scrie Agerpres.

'Pe parcursul întâlnirii, participanţii au abordat aspecte legate de stadiul programelor şi proiectelor cu finanţare SEE şi norvegiană aflate în curs de implementare, dezvoltarea relaţiilor bilaterale, precum şi alte aspecte de interes. A fost, de asemenea, subliniată încheierea cu succes, la 30 aprilie 2016, a proiectelor din cadrul programului Fondul ONG, gestionat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi al programului Inovare verde în industrie, administrat de Innovation Norway', se mai arată în comunicat.