USR PLUS şi-a setat un obiectiv ambiţios pentru 2024!

Noul preşedinte al României, începând cu 2024, va veni din USR PLUS, speră Dacian Cioloş

Formaţiunea politică vrea să dea următorul preşedinte al României, care să-i urmeze lui Klaus Iohannis. Obiectivul USR PLUS este să câştige alegerile prezidenţiale din 2024, spune Dacian Cioloş, iar asta înseamnă să se prezinte cu cel mai bine pregătit candidat.

Cioloş spune că ar fi dispus să candideze pentru cea mai înaltă funcţie din statul român. El a indicat totuşi că ar putea fi şi altcineva în afară de preşedintele partidului.

“În 2024 trebuie să avem candidatul cel mai bine plasat. (…) Pentru mine obiectivul în 2024 este să câștigăm alegerile prezidențiale.

Eu cred că este foarte posibil lucrul acesta și atunci evident trebuie să alegi candidatul cel mai bine plasat să atingă obiectivul ăsta, să atragă nu doar susținerea votanților USR PLUS, dar să dea încredere unei părți cât mai mari din alegătorii cetățeni români și atunci evident că trebuie să alegem un om cu profilul cel mai bun, fie că e sau nu președinte (al partidului – n.red.)”, a declarat, vineri, Dacian Cioloş, pentru DigiFM.

Noul preşedinte al USR PLUS, mandat de doar doi ani?! “În 2023 punem din nou totul pe masă”

Dacian Cioloş insistă pentru un mandat de doi ani al noului preşedinte al formaţiunii, al cărui nume va fi anunţat oficial în acest weekend. Astfel, în 2023, se va stabili cine e cel mai potrivit să conducă partidul în campania din 2024, dar şi care e cel mai bun candidat pentru prezidenţiale, potrivit digi24.ro.

“Evident că sunt dispus pentru asta (candidatura la prezidenţiale – n.red.), dar asta trebuie să se întâmple în 2023. De-asta am și spus și propus ca președintele partidului, care va fi ales acum, să meargă cu un mandat de doi ani.

În 2023 punem din nou totul pe masă, discutăm și care-i cel mai bun să conducă partidul în campania din 2024, și care e cel mai bun candidat pentru prezidenșiale din partea USR PLUS”, a mai spus actualul copreşedintele USR PLUS.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin