„Tensiune enormă în America după numeroase indicii de fraudă”, a titrat origo.hu, principalul site de media proguvernamental din Ungaria condusă de Viktor Orban.

Alegerile din SUA sunt criticate

Viktor Orban l-a descris pe preşedintele american Donald Trump drept un „prieten al Ungariei” și a subliniat, într-un interviu acordat în data de 6 noiembrie postului public de radio, că Statele Unite nu vor mai putea „critica pe alţii după astfel de alegeri”.

Şeful executivului ungar a subliniat că relaţiile bilaterale şi economice dintre Ungaria şi SUA sunt în „cea mai bună formă posibilă” după venirea lui Trump la putere.

„Am fost mereu alături de preşedintele Trump”, a declarat Viktor Orban.

Trebuie menționat că în anul 2016, Viktor Orban a fost primul responsabil european care a susţinut candidatura lui Donald Trump. Ulterior, în cursul unei vizite a lui Orban la Washington, în septembrie anul trecut, preşedintele SUA l-a prezentat pe oaspetele său drept un lider „respectat în toată Europa”.

Petiția inițiată de Donald Trump, respinsă în două state cheie

Petiția inițiată de către echipa de campanie a președintelui Donald Trump a fost respinsă de către un judecător din Georgia. O decizia asemănătoare privind scrutinul prezidențial a fost luată și în statul Michigan.

Președintele Donald Trump a încercat să convingă oficialii din Georgia să asigure securitatea buletinelor de vot într-un mod care era posibil să ducă la dificultăţi în numărarea voturilor sau chiar la o oprire a numărătorii.

Judecătorul James Bass a spus că nu există indicii că oficialii locali au gestionat inadecvat buletinele de vot, relatează presa locală.

O judecătoare din Michigan a respins şi ea o acţiune în instanţă depusă de echipa de campanie a lui Trump în speranţa că va opri numărarea voturilor în acest stat.

Judecătoarea Cynthia Stephens de la Curtea petiţiilor a dat verdictul în timpul unei audieri de joi şi a precizat că va emite un verdict scris vineri.

Oficiali din echipa de campanie lui Trump au afirmat că au depus petiţia pentru a opri numărătoarea voturilor.

Un consilier al echipei de campanie a lui Joe Biden susţine însă că acesta este „un exerciţiu de trimitere de mesaje”.