Președintele Donald Trump a încercat să convingă oficialii din Georgia să asigure securitatea buletinelor de vot într-un mod care era posibil să ducă la dificultăţi în numărarea voturilor sau chiar la o oprire a numărătorii, transmite agerpres.ro

Indicii legate de gestionarea inadecvată a buletinelor de vot

Judecătorul James Bass a spus că nu există indicii că oficialii locali au gestionat inadecvat buletinele de vot, relatează presa locală.

O judecătoare din Michigan a respins şi ea o acţiune în instanţă depusă de echipa de campanie a lui Trump în speranţa că va opri numărarea voturilor în acest stat.

Judecătoarea Cynthia Stephens de la Curtea petiţiilor a dat verdictul în timpul unei audieri de joi şi a precizat că va emite un verdict scris vineri.

Oficiali din echipa de campanie lui Trump au afirmat că au depus petiţia pentru a opri numărătoarea voturilor.

Un consilier al echipei de campanie a lui Joe Biden susţine însă că acesta este „un exerciţiu de trimitere de mesaje”.

„Nu au alt scop decât acela de a produce confuzie în rândul publicului privind ceea ce se întâmplă şi de a-şi susţine acuzaţiile fără bază că s-ar fi produs ilegalităţi”, a declarat Bob Bauer.

Echipa de campanie a lui Donald Trump sesizează justiția

În contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump a sesizat în data de 4 noiembrie justiţia pentru a cere oprirea procesului de numărare a voturilor în statul Michigan.

După numărarea a 92% din voturi în Michigan, candidatul democrat Joe Biden are un avans foarte fragil, de 0,6 puncte procentuale, în faţa republicanului Donald Trump (49,5% faţă de 48,9%). În acest stat, cei doi candidaţi îşi dispută 16 voturi ale marilor electori.

Bill Stepien, şeful campaniei lui Donald Trump, a afirmat că reprezentanţii Partidului Republican nu au avut acces la mai multe locuri pentru a observa numărarea buletinelor de vot, ceea ce contravine legii statului Michigan.

Echipa de campanie a republicanilor a cerut, de asemenea, o reexaminare a buletinelor de vot deja recenzate.