Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a recunoscut că Mircea Diaconu are şanse mai mari decât ar fi avut el la alegerile prezidenţiale. El a susținut că, acesta, din postura de candidat independent se adresează întregului spectru politic.

„Cred că în actuala configuraţie politică, Mircea Diaconu are mai mari şanse, pentru că el este, în postura lui de independent, un candidat care se adresează în egală măsură alegătorilor din stânga, centru şi dreapta spectrului politic”, a declarat Tăriceanu vineri, la Digi 24.

În opinia sa, Diaconu este un candidat pentru care merită să facem acest efort.

„Nu am discutat despre o alianţă politică. O să vedem după alegerile prezidenţiale. În partid sunt şi voci care contestă utilitatea unui proiect comun cu Pro România, dar există şi voci numeroase care consideră că este o variantă care merită de luat în seamă. O să discutăm. Nu avem niciun fel de grabă. O să luăm hotărârea aşa cum va vota majoritatea, în mod democratic”, a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE a arătat că nu a mai candidat la alegerile prezidenţiale pentru „a nu anihila orice şansă pentru viitor ca ALDE să rămână o formaţiune politică reprezentativă”.

Un lucru decisiv l-a reprezentat rezultatul catastrofal pe care l-a obţinut ALDE la alegerile pentru Parlamentul European. Apoi, refuzul PSD de a-l susține a cântărit foarte mult în decizia pe care a luat-o.