Avertizare extrem de serioasă pentru românii care plănuiesc să își petreacă vacanța de vară în Bulgaria!

Raed Arafat atenționează că, dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 va fi prea mare, la sud de Dunăre, în lumina ultimelor evoluții, românii care aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul bulgăresc vor risca să stea în izolare 14 zile la revenirea în România.

”Bulgaria e sub monitorizare, au crescut cazurile și este sub monitorizarea INSP.

Dacă va continua în acest mod, este posibil să se ia decizia la nivelul Institutului Național. Nu este pericol de închidere a graniţelor, ci de revenire la izolare” a spus Raed Arafat, miercuri, în direct la TVR.

Trebuie menționat faptul că Bulgaria se confruntă în momentul de față cu o creștere alarmantă a numărului de infectări. Iar autoritățile române urmăresc situația îndeaproape.

Bulgaria a înregistrat, de la începutul pandemiei de coronavirus, un număr de 3.266 cazuri de infectare, dintre care 172 de decese.

Însă, pe fondul măsurilor de relaxare, în ultimele şapte zile s-a înregistrat un record nedorit: 555 de noi cazuri.

Țări care se prezintă a fi sigure

În context, trebuie precizat că atât Portugalia cât și Grecia, care în această săptămână și-au deschis porțile pentru turiștii din alte țări, se laudă cu o rată mică de infecție cu noul coronavirus și cu măsuri eficiente pentru a menține epidemia sub control.

Portugalia se află printre statele europene cu cele mai puține decese provocate de COVID-19, raportându-se 1.520 de victime în rândul unei populații sub 11 milioane de locuitori, iar guvernul speră că măsurile luate împotriva răspândirii virusului vor ajuta țara să devină cât mai atractivă pentru turiști.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că prioritatea țării sale este siguranța, având în vedere că în această săptămână Grecia deschide hotelurile pentru vizitatorii din toată Europa.

Cu mult mai puține decese cauzate de COVID-19 decât Portugalia, Grecia este considerată una dintre cele mai sigure țări pentru vacanțe, în această vară.

Sursa foto: INQUAM / Alexandru Bușcă