Ultimul sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM va tulbura apele între social democrați. Potrivit datelor, PSD a ajuns la o intenţie de vot de 20,8, după ce luna trecută era la 23,4.

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Pentru PSD, acesta este cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar în ianuarie a mai înregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), în rest având între 23 şi 25 de procente.

În cazul liberalilor, luna august nu aduce schimbări majore. Potrivit sondajului IMAS, PNL este creditat cu 33,6% din intenţiile de vot.

Pe locul 3 în ierarhia politică este Alianţa USR – Plus, cu 18,3% din opţiuni – o uşoară creştere faţă de luna iulie, când Alianţa era pentru prima dată inclusă în sondaj.

Pro România câștigă teren

Și pentru Pro România luna august este una optimistă. Partidul condus de Victor Ponta creşte în această lună, ajungând la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%.

De cealaltă prte, UDMR staţionează deasupra pragului electoral cu 5,7%, după ce în iunie era creditată cu doar 3,4%, iar în iulie înregistra o revenire (5,6%).

Pentru PMP lucrurile nu stau atât de bine. Partidul condus de Eugen Tomac rămâne sub limita care i-ar permite să intre în Parlament (4,1%), iar ALDE scade şi mai mult în sondaje, fiind creditată cu doar 2,4% din intenţiile de vot.

În cazul formațiunii ALDE, condusă de Călin Popescu Tăriceanu, aceasta a obținut cel mai slab scor din tot sondajul, reprezentând mai puţin de o treime din procentajul pe care îl avea în urmă cu exact un an (7,4% în august 2019).

Sursă foto: Europa FM