Rezultatele ultimului sondaj Sociopol au șocat pe toată lumea. În timp ce președintele Klaus Iohannis își păstrează locul fruntaș în topul celor mai de încredere politicieni pentru bucureșteni, Marcel Vela a urcat rapid în preferințele acestora.

Lista politicienilor de încredere pentru bucureșteni

Pe locul întâi se află președintele României, Klaus Iohannis, cu un procent de 36%. Imediat după el se situează primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta are un procent de 35% cu un punct procentual diferență față de Iohannis.

Pe cel de-al treilea loc se află șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat. Acesta a înregistrat 30 de puncte procentuale.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a reușit să se claseze pe locul patru în topul politicienilor de încredere, în opinia bucureștenilor. Acestuia i s-au acordat 24 de puncte procentuale și a reușit chiar să-l întreacă pe Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-Plus la Primăria Capitalei. Nicușor Dan s-a clasat pe locul cinci în preferințele bucureștenilor cu 22 de puncte procentuale.

22 de puncte procentuale au primit și premierul Ludovic Orban și candidatul PMP la Primăria Capitalei, fostul președinte al României, Traian Băsescu. La doar un punct diferență se află liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta.

Sondajul a fost realizat în perioada 3 – 12 august 2020, prin metoda CATI, a interviurilor telefonice, iar eroarea posibilă este de +/- 2,4%.

Sursa foto: INQUAM/Virgil Simonescu