La asta nu ne-am fi așteptat. Deși totul părea bătut în cuie, se pare că Laura Codruța Kovesi are mari probleme. Înțelegerea dintre Klaus Iohannis și Emmanuel Macron nu este bătută în cuie.

Președintele Franței nu a făcut până la această oră niciun anunț în legătură cu discuția purtată cu Iohannis. Pe site-ul Palatului Elysee nu există niciun comunicat care să lămurească discuția dintre cei doi șefi de stat.

În schimb, un comunicat al Administrației Prezidențiale din România anunța vineri seară că Franța va susține candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European. Totul, în urma unei discuții telefonice care ar fi avut loc între Klaus Iohannis și omologul său, Emmanuel Macron.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat legat de faptul că preşedintele Klaus Iohannis ar fi discutat cu preşedintele Franţei despre susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European, că există semne de întrebare legate de activitatea lui Kovesi, pentru care a fost demisă, subliniind că este clar că şeful statului nu ar susţine o altă persoană cu aceleaşi probleme. „Eu mi-am spus punctul de vedere. Atât timp cât o persoană are anumite semne de întrebare pentru activitatea sa, în momentul în care a fost demisă pentru activitatea pe care a desfăşurat-o, eu cred că trebuie să-şi lămurească mai întâi aceste aspecte. Mai mult decât atât, aş întreba dacă domnul preşedinte Iohannis ar susţine o altă persoană care ar avea aceleaşi probleme. Nu cred că ar face acest lucru şi este clar că acest suport este ţintit doar către doamna Laura Codruţa Kovesi”, a afirmat Viorica Dăncilă într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş.