Răsturnare de situație în ședința PSD de marți seara. Se pare că Mihai Fifor s-a răzgândit pe ultima sută de metri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, conform unor surse citate de știripesurse.ro din cadrul şedinţei. Astfel, după ce a realizat că Dăncilă şi Teodorovici nu vor demisiona nici în ruptul capului, Fifor a anunţat că renunţă la propria demisie din cadrul CEX.

Conform ultimelor informații, cei trei, Dăncilă, Teodorovici, Fifor au declarat că au fost aleşi de Congres şi pot fi demişi doar de Congres.

Potrivit celor doi, rezultatul de la alegerile prezidenţiale a fost unul bun, iar o demisie nu poate fi justificată printr-un aşa-zis eşec, în condiţiile în care ţinta asumată a fost aceea a intrării în turul II.

Marcel Ciolacu, susţinut de zeci delideri pentru a-i lua locul lui Dăncilă, nu a atacat-o dur pe Dăncilă, a avut un discursul „blând”, însă a afirmat că este nevoie de o resetare a conducerii PSD.

Demisii pe bandă rulantă în PSD

De asemenea, Marian Oprişan, Gabriel Zetea şi Ramona Mânzatu şi-au anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte PSD. Cei trei sunt şi liderii organizaţiilor PSD Vrancea, Maramureş şi Braşov. Cei trei au anuntat ca sunt de partea lui Marcel Ciolacu, transmite România TV. De asemenea, şi Dragoş Benea şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepreşedinte. Carmen Dan a demisionat din funcția de vicepreședinte al PSD, în încercarea puciștilor de a demite conducerea care o are în frunte pe Dăncilă.

Comitetul Executiv s-a reunit, marți seara, la sediul PSD din Kiseleff, pentru a discuta despre rezultatul la alegerile prezidențiale.

Luni, după discuția cu Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă ar fi decis că va anunța demisia de la șefia PSD în Comitetul Executiv de marți, însă, până la ora transmiterii știrii, aceasta nu a făcut acest gest, ci s-ar fi răzgândit.