Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va avea în proporție de 90% succes, adică va reuși să dărâme Executivul liberal.

De asemenea, toate calcule făcute în privința votului pe moțiune, după anunțul făcut marți seară de Victor Ponta, care a arătat că formațiunea politică pe care o conduce nu mai susține Guvernul liberal, indică un succes mai mult ca sigur al demersului inițiat de PSD și UDMR.

Un toate acestea, Traian Băsescu, fost președinte al țării și unul dintre cei mai vechi politicieni care activează în momentul de față, nu este convins de acest lucru.

Mai mult chiar, Băsescu prognozează un eșec al moțiunii de cenzură.

”Victor Ponta și-a vândut voturile la toată lumea. În baza promisiunilor ca va vota motiunea (împotriva guvernului Dăncilă n.r.), Orban ia dat partidului lui Ponta subvenții de la bugetul de stat ca fiind un partid parlamentar.

Joc dublu la PSD?

Acum s-a dus și la Ciolacu și a luat ceva. În realitate, nu cred ca va cădea Guvernul. PSD nu are în intenție să cadă, pentru ca Guverrnul PNL să tragă ponoasele. Nu cred că va cădea Guvernul, dar are șanse”, a declarat Traian Băsescu, la Digi 24, înainte de dezbaterea în Parlament a moțiunii.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, după întâlnirea cu liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, că el şi majoritatea parlamentarilor partidului vor susţine moţiunea de cenzură.

Senatul şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, vor dezbate şi vota miercuri , începând cu ora 12:00, moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, iniţiată de social-democraţi după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.