Ipoteza că olandezul care a omorât o fetiță de 11 ani în județul Dâmbovița, pentru ca apoi să se sinucidă, a făcut și alte victime în România, prinde tot mai mult contur. În acest moment,  polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General, pentru a stabili dacă el este autorul agresiunii din 2016, asupra unei fetițe din Iași.

Deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016, anchetatorii au publicat în 2018 imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași, solicitând sprijin din partea populației, pentru identificarea persoanei care apare în imaginile surprinse de camerele de luat vederi.

Poliția nu poate confirma, la acest moment, că bărbatul din imagini este olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița. Se face în continuare apel la persoanele fizice și la mass media care pot oferi indicii cu prvire la identitate persoanei care apare în imagini.

”La acest moment nu putem nu putem confirmă că este vorba de aceeași persoană și se desfășoară activități și în cazul de la Iași sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General. În urma cercetarlor efectuate în 2016, nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române”, a declarat azi Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Ce s-a întâmplat în 2016

Pe data de 15 iunie 2016, olandezul se deplasa cu un autoturism marca Skoda prin județul Iași. Așa a ajuns în comuna ieșeană Horlești. A dat câteva ture prin sat și a întâlnit o copilă, pe atunci în vârstă de 8 ani. Micuța a plecat de acasă până la magazin, vrând să cumpere două pâini și un suc.

De precizat este că magazinul se afla la aproximativ două-trei sute de metri de casa copilei. Olandezul s-ar fi apropiat cu mașina de ea și ar fi ademenit-o cu o gumă de mestecat. Micuța, care avea în mână o sacoșă, s-a urcat în mașina olandezului, crezând că acesta vrea să facă o faptă bună și că o va lăsa în fața casei în care locuiește. Nu s-a întâmplat însă asta, informează bzi.ro.

Fetița i-a spus bărbatului să opreasca în fața gardului verde, acolo unde locuia. Acesta nu a oprit acolo și a condus aproximativ doi kilometri până la ieșirea din sat. Acolo, ar fi luat-o pe copilă în brațe și ar fi mângâiat-o în zonele intime. Speriată din cale- afară, copila a început să țipe ca din gură de șarpe. În acel moment, agresorul s-a speriat probabil și a întors mașina, lăsând fetița în fața casei. Până să fie adusă înapoi de agresor, părinții fetei aflaseră deja ce s-a întâmplat de la o vecină care a văzut când micuța s-a urcat în mașina necunoscutului.

Imediat, părinții fetei au sunat la 112 și au spus că fiica lor a fost luată de un necunoscut din fața casei. Până să ajungă polițiștii la locul indicat, copila s-a întors. În 2016, polițiștii ieșeni au demarat o amplă anchetă. Au discutat cu vecinii, au căutat imagini de pe camerele de supraveghere și au făcut tot felul de demersuri, însă fără rezultat.