Viorel Cataramă, fost vicepreşedinte PNL şi actual preşedinte al Partidului Dreapta Liberală și candidat în alegerile prezidențiale, nu crede în varianta crimelor din Caracal și nici că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu ar fi moarte.

El a anunțat duminică, pe Facebook, că oferă o recompensă de 100.000 de euro pentru găsirea și eliberarea Luizei și Alexandrei, presupusele victime ale lui Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal.

”Încă din prima zi a izbucnirii scandalului nu cred în varianta crimelor. Autoritățile nu ne-au arătat dovezi care să certifice că fetele sunt moarte. Asistăm la încercarea autorităților de a ne face să credem că fetele sunt moarte. Lumea merge pe ipoteza traficului de persoane. Eu cred că sunt câteva persoane pe lumea asta care știu unde sunt fetele. Eu sper ca această recompensă să le facă pe acele persoane să vorbească, iar fetele să fie eliberate”, a declarat Cataramă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

”Nu am vorbit cu nimeni din familia celor două victime. Am fost contactat pe social-media de persoane care au vorbit despre acest subiect. Nu vorbesc despre ceea ce se va întâmpla acolo. Nu am primit informațiile, am fost doar contactat pentru un dialog cu acestea. Important este și trebuie să fim conștienți de faptul că sunt persoane care știu unde sunt fetele.

Pe mine mă interesează ca cele două fete să fie lăsate libere, să fie redate familiilor, colegilor, prietenilor. Atâta tot. Și mă interesează ca din miile de fete răpite din România să fie redate familiilor. Atât mă interesează. Eu sunt om de afaceri”, a mai spus omul de afaceri.

”Am ferma convingere că Gheorghe Dincă nu e un criminal în serie, ci doar un pion mic într-o rețea de carne vie. E ceva ilogic.”, a conchis Viorel Cataramă.