Nicușor Dan este cotat cu sprijinul a 33% dintre bucureșteni, în timp ce contracandidata sa, primarul în funcție Gabriela Firea, ar obține 30,5% din sufragii, arată sondajul de opinie realizat de Novel Research, conform digi24.ro

Trebuie menționat că fostul președinte Traian Băsescu este cotat cu 9% din intențiile de vot. De asemenea, 18,5% dintre bucureșteni sunt încă nehotărâți. 9% ar urma să voteze cu alți candidați.

Rezultatul alegerilor va fi unul strâns

Studiul realizat de Novel Researcharată că 68% dintre bucureșteni consideră că rezultatul alegerilor pentru Primăria Capitalei va fi unul strâns. 31% dintre bucureșteni sunt de părere că va fi o diferență semnificativă între câștigător și locul 2. Trebuie menționat că 54% dintre bucureșteni nu cred că Gabriela Firea mai merită un mandat, prin comparație cu 35% care sunt mulțumiți de activitatea sa.

Sondajul realizat de Novel Research a avut 840 respondenți, iar marja de eroare este de 3,7%. Eșantionul este reprezentativ pentru populația municipiului București cu drept de vot la alegerile locale și a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul a fost realizat la comanda PNL.

Ce spune Nicușor Dan despre datele prezentate în sondaj

Nicușor Dan a prezentat sondajul realizat la comanda PNL  în cadrul unei conferințe de presă.

„Este un sondaj de opinie realizat în perioada 16-17 septembrie, adică în urmă cu 2 și 3 zile, telefonic, 840 de bucureșteni, marjă de eroare 3,4%, compania Novel Research, mai multe întrebări la care o să vă dau răspunsurile date de bucureșteni. Merită primarul în funcție un nou mandat? 54% dintre bucureșteni au spus NU, 33% spun DA, 11% NU RĂSPUND. Dacă îi luăm în calcul doar pe cei care au o opțiune pe acest subiect, 61% spun că nu merită un nou mandat.

Au fost întrebați bucureștenii dacă consideră că competiția pentru Primăria Generală este una strânsă sau nu. 69% spun că va fi o competiție cu un rezultat strâns. Bucureștenii sunt de acord că orice vot este important, înțeleg acest lucru”, a transmis Nicușor Dan.