Rareş Bogdan a avut un atac furibund, pe pagina sa de Facebook, după ce Senatul a votat împotriva desfiinţării SIIJ. El a spus că nu va tolera presiunile și terorizarea magistraților. În opinia sa, fără o Justiție independentă nu există stat de drept, iar fără stat de drept suntem în pericol să pierdem bani europeni.

„Stați liniștiți, avem ac de cojocul lor! România nu e terenul de joacă al corupților, nu vom tolera presiunile, terorizarea magistraților! Fără o Justiție independentă nu există stat de drept, iar fără stat de drept suntem în pericol să pierdem bani europeni!

Iar fără bani europeni, România poate rămâne prizoniera celor care vor să țină populația în mizerie și sărăcie, pentru a o putea folosi în interes de clan! Lupta continuă, oameni buni!”, a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Ce s-a întâmplat

După ce a primit aviz negativ din partea Comisiei Juridice a Senatului, proiectul iniţiat de USR a fost respins în plenul Senatului cu 42 de voturi pentru.  SIIJ rămâne astfel activă, dat fiind faptul că Senatul este cameră decizională.