Rareș Bogdan ar urma să candideze la Primăria Capitalei. Cel puțin așa susține analistul politic Ion Cristoiu. El a susținut, pentru un post de televiziune, care ar urma să fie, în viziunea sa, strategia politică a liberalilor pentru anul politic 2020.

În opinia sa, PNL are nevoie de o candidatură spectaculoasă pentru Primăria Capitalei. Potrivit lui Cristoiu, în cursă ar urma să intre Ludovic Orban. Numai așa, liberalii ar putea avea șanse în fața lui Nicușor Dan.

În cazul în care această candidatură s-ar concretiza, atunci la Palatul Victoria ar putea ajunge Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL.

Cristoiu: PNL are o problemă

“Sunt argumente politice solide (pentru candidatura lui Orban la locale). La ora actuala marea problema a PNL la locale este USR. Principala batalie care se va duce va fi Primaria Bucurestiului, castigarea primariei de un partid va avea un efect devastator, urias, asupra intregului mediu politic. PNL are o problema, trebuie sa il contracareze pe Nicusor Dan, care nu poate fi contracarat decat printr-o candidatura spectaculoasa de genul Ludovic Orban.

Orban si-a dorit intotdeauna aceasta postura de primar, a si candidat. Functia de primar e mult mai sigura decat cea de premier, pentru ca 4 ani e foarte greu de presupus ca vei pica. Ai o suma uriasa de bani la dispozitie. Si o imagine mediatica foarte puternica. Este o trambulina pentru functia de Presedinte mult mai mare decat cea de premier. Cred ca se va face o rocada, Rares Bogdan premier”, a comentat Cristoiu la un post de televiziune.