Ion Cristoiu a analizat prestaţia Vioricăi Dăncilă în această campanie electorală şi a ajuns la concluzia că fosta şefă a PSD ar trebui dată afară din partid. Jurnalistul spune că Dăncilă a vândut meciul de la bun început şi nu a încercat cu adevărat să câştige înfruntarea cu actualul preşedinte.

„Nu am văzut nici în istorie o campanie mai bine făcută ca cea a lui Klaus Iohannis, ceva este în neregulă, repet în condițiile în care el spune că nu a avut niciun specialist. S-a întâmplat un fapt unic: PSD-ul a plătit echipa de campanie a lui Iohannis, echipa de campanie e Vioricăi Dăncilă era de fapt echipa de campanie a lui Iohannis, ați înțeles? Echipa aia nu a lucrat pentru Dăncilă, a vândut meciul.

Ea ar trebui dată afară din PSD, ea a făcut prin acest comportament cel mai mare rău, cred că PSD a mai scăzut cu 10%, trebuia să demisioneze, păi ce a creat? imaginea de râs a PSD-ului”, a precizat Ion Cristoiu, pentru Realitatea Plus.

Jurnalistul oferă şi o soluţie pentru actuala criză în care se găseşte partidul: să vină repede cu oameni noi, cu feţe noi care discută.

„Cea mai mare problemă e acum ca imagine publică, să aducă nume noi, Gușă, Dâncu, să aducă fețe noi care discută, dar dacă rămâne tot Stănescu, să facă un pas în spate”, a mai declarat Cristoiu.