Jurnalistul Ion Cristoiu a susținut, într-o declarație dată la Antena 3, că mai mulți sunt cei care trebuie să părăsească PSD o dată cu plecarea Vioricăi Dăncilă de la șefia PSD.

În opinia sa, retragerea lui Dăncilă ar fi un pas normal și asta pentru că a obținut un rezultat slab în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

„Eu cred că e prea târziu ceea ce se întâmplă acum. Se negociază plecarea Vioricăi Dăncilă, predarea puterii. Dăncilă, dacă demisiona aseară, era o uriașă lovitură bună pentru ea, în primul rând. Pentru că imaginea ei a fost de „proastă”. Atunci când o să discutăm situația din PSD, o să vedem ce mișcare extraordinară a fost trecerea de la „fiara” Dragnea la imaginea publică ce promovează ideea de „mi-e rușine de PSD deoarece e condus de Viorica Dăncilă”.

Începând de azi-dimineață, partidul a revenit ca imagine la ce știm noi. Adică se ceartă între ei, se cere demisia, se negociază. Din punctul acesta de vedere, e cam târziu pentru PSD. Odată cu Viorica Dăncilă, trebuie să plece toată conducerea aceasta restrânsă. Au pierdut alegerile, asta e viața. Ideea unor negocieri nu fac bine PSD. După ce se spune că a predat pașnic puterea, din câte știu eu Marcel Ciolacu va fi doar interimar, se va da puterea altcuiva. Așa sunt calculele”, a comentat Ion Cristoiu la Antena 3.