Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a răbufnit din nou duminică împotriva guvernului PSD și a măsurilor propuse de cabinetul social-democrat. De data aceasta, propunerea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, ca datornicii la stat să facă închisoare, a stârnit furia liderului liberal.

”Cred că PSD e disperat. Vă rog citiți situațiile pentru care Teodorovici cere pușcărie și scrieți cum vi se par. Aștept argumente. Eu am deocamdată doar o întrebare: s-a gândit Orlando și la recuperarea prejudiciilor din cazurile de corupție cu sentință definitivă? Jaful în valoare de zeci de miliarde de euro, făcut cu complicitatea guvernelor PSD și cosmetizat cu ajutorul Parlamentului prin legi perfide, înstrăinarea bucată cu bucată a industriei sunt tot datorii neplătite. Dar vor fi, vă asigur că hoții vor plăti. Până la ultimul!”, a scris Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Un proiect de lege depus recent de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, propune închisoare pentru persoanele care nu își achită dările către stat. Iar pedepsele sunt dintre cele mai grele.

”Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”, se arată în documentul depus vineri la Senat.

Puteți vedea postarea lui Rareș Bogdan mai jos: