Rareș Bogdan acuză un comunism global! Mesaj pentru pionierii progresismului: Știm, suntem atenți, nu dormim

Eurodeputatul Rareș Bogdan este îngrijorat cu privire la inițiativele populiste care urmăresc consolidarea progresismului. Acesta este de părere că progresismul despre care se vorbește acum nu este unul real. El a mai spus că se încearcă atragerea cetățenilor de partea unui curent care se aseamănă cu comunismul.

„Dacă acest progresism ar avea legătură cu progresul, așa cum este coafat, aș fi primul care l-ar saluta. Dar constat că se încearcă atragerea cetățenilor de partea curentului în cauză prin idei care amintesc de egalitarism, desființarea proprietății, desființarea valorilor tradiționale. Cetățenii europeni sunt împinși către un comunism global cu față umană.”, spune liderul delegației EPP România din Parlamentul European.

Rareș Bogdan a atins și un subiect delicat și a precizat că nu s-ar mira dacă, la un moment dat, s-ar considera că bisericile nu sunt utile. El a mai precizat că România deja a trecut printr-o astfel de experiență.

”Nu m-ar mira să se sugereze, la un moment dat, că nici bisericile nu sunt utile, căci contravin progresului… Noi, în România, am mai trecut prin așa ceva. N-aș dori să văd ca aceste idei toxice capătă consistență și înlocuiesc fibra noastră intimă, sau mai rău, tind să excludă, să marginalizeze, să condamne atitudini care sunt la 180 de grade”, a mai spus eurodeputatul liberal pentru plusinfo.org.

Acesta nu a făcut nicio referire la colegii din USR-PLUS, cunoscuți ca progresiști.

”Știm, suntem atenți, nu dormim!”

Ulterior, Rareș Bogdan a fost rugat să dea câteva exemple de inițiative condamnabile, însă el nu a vrut să de mai multe detalii. Acesta a transmis, totuși, un mesaj pentru pionierii progresismului.

„Sunt câteva zeci deja, și toate fac parte dintr-un război subtil, cu miză lungă. Le transmit pionierilor progresismului doar atât: Știm, suntem atenți, nu dormim!”, a spus acesta.

Sursa foto: Capital