Cutremur în UE! Parlamentul European a decis

Decizia a fost luată în semn de protest faţă de ceea ce UE denunţă drept o modificare unilaterală a dispoziţiilor Brexitului cu privire la Irlanda de Nord, conform reuters.com

Trebuie menționat că liderii grupurilor partidelor reprezentate în Parlamentul European urmau să stabilească o dată în acest sens în cursul lui martie, într-o reuniune prevăzută joi.

Totuși, aceștia s-au abţinut din a acționa, după ce Guvernul lui Boris Johnson a decis miercuri să prelungească până la 1 octombrie „perioada de graţie” a anumitor controale vamale privind Irlanda de Nord.

Românii, printre cei mai afectați de Brexit

Românii, printre cei mai afectați de Brexit! Aproape un milion de imigranți au decis să părăsească Marea Britanie și să se întoarcă în țările lor în 2020, potrivit Observatorului privind imigrația de la Universitatea din Oxford (MO).

Incapacitatea de a găsi un loc de muncă, lipsa asistenței sociale din cauza situației nereglementate și a singurătății amplificate de izolare au motivat acest exod.

Noua lege a imigrației aprobată de guvernul Boris Johnson, în vigoare de la 1 ianuarie, va complica foarte mult întoarcerea celor care vor să încerce în viitor. Dar aplicarea definitivă a Brexit, la mijlocul acestui an, amenință să devină o bombă cu ceas pentru mii de oameni convinși că se bucură deja de o viață stabilă și așezată în această țară.

„Problema va apărea la mijlocul anului, cu persoanele în vârsta care vor începe să întâmpine probleme și să își dea seama, de exemplu, că nu au nici măcar un pașaport reînnoit după atâția ani”, a recunoscut pentru El Pais o sursă din serviciile diplomatice spaniole din Regatul Unit.

Guvernul conservator a lansat, începând din martie 2019, așa-numita schemă EU Settlement Scheme (programul de reglementare pentru cetățenii UE).