Prezent la Antena 3, Rareș Bogdan a declarat că partidul din care face parte a făcut tot ce este posibil pentru a avea candidați comuni la primăriile din sector.

„Ne dorim foarte mult să ajungem la un compromis care să ne ducă la candidați comuni pentru ca primăriile de sector să fie câștigate cel puțin 5 din 6 sau 4 din 6.

Eu îi avertizez pe colegii mei și prietenii de la USR că USR nu va câștiga nicio primărie din București dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL și PMP și riscăm să nu câștigăm decât maxim două primării de sector, poate trei cu greu, și celelalte să aparțină PSD”, a afirmat Rareș Bogdan.

Ce condiții a impus USR

Potrivit lui Rareș Bogdan, USR a dorit ca liberalii să renunțe la susținerea viceprimarului Dan Cristian Popescu pentru Sectorul 2.

”Noi am spus extrem clar: <<vreți 3-3, în regulă, acceptăm și această condiție, din care un loc din cele trei sectoare îl dăm colegilor și partenerilor de nădejde de la PMP>>.

După ce am cedat și acest lucru, deci o dovadă de compromis, USR a venit cu o nouă pretenție legată de persoanele care ar urma să candideze, respectiv Dan Cristian Popescu și candidatul nostru de la 5.

Le-am explicat că în toate sondajele pe care le avem, Dan Cristian Popescu se află la peste 40% din intențiile de vot și nu există în interiorul dreptei o altă personalitate care să aibă un scor mai bun ca el. El poate câștiga fluierând”, a mai susținut Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a insistat să nu renunțe la Dan Cristian Popescu

Europarlamentarul a declarat ca i-a îndemnat pe Ludovic Orban și pe Violeta Alexandru să nu renunțe la acesta pentru că este un om vechi și important în PNL.

„Noi nu am intrat în bucătăria internă a USR și Plus (…) Încep si membrii noștri să fie nervoși din cauza acestor condiționalități.

Dacă am vorbi de un partid care să aibă un scor uriaș în București, dar noi vorbim de un partid care se află cu 2-3 procente sub PNL.

Cu toate astea, pentru rațiunile dreptei unite, am decis să acceptăm o mulțime de lucruri”, a mai susținut europarlamentarul PNL.