Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan este una din vocile cu cea mai mare autoritate din PNL, nu de multe ori opiniile exprimate de el aflându-se în contradicție cu cele exprimate de președintele formațiunii politice, Premierul Ludovic Orban.

Și în privința alegerilor locale, programate deja să aibă loc în data de 27 septembrie, Rareș Bogdan s-a exprimat într-o notă diferită decât a făcut-o Ludovic Orban, aruncând practic o mare umbră de incertitudine asupra a ceea ce urmează să se întâmple în lunile următoare.

”Lucrurile nu sunt deloc de neglijat”

”Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat. Mă îndoiesc că vom mai avea alegeri în septembrie”, a spus Rareș Bogdan sâmbătă, la Digi24 Tv.

”Eu le-am spus colegilor mei, ce se întâmplă pe litoral este incredibil. În mai multe cazuri ar trebui retrase autorizațiile de funcționare. Nu e posibil să fie nevoie să mergi cu jandarmii peste ei ca să înțeleagă”, a adăugat europarlamentarul.

De cealaltă parte, Premierul Ludovic Orban a exprimat o poziție diametral opusă, în privința alegerilor locale.

”Deocamdată, nu am această intenție (de a amâna alegerile – n.r.). Preocuparea noastră principală este să ne moblizăm la capacitatea maximă pentru a opri răspândirea epidemiei. Deocamdată, este prematur să vorbim despre o amânare a alegerilor locale.

Vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare tip de activitate în campania electorală și organizarea votului. Se poate face o campanie electorală care să evite adunările publice, să evite contactul direct, apropiat, se poate face campanie în spații deschise, în media, online.

”Nu evenimentul este problematic, ci campania”

Se pot organiza secțiile de votare și procesul de votare astfel încât să nu existe riscul de transmitere a virusului. Deocamdată, la acest nivel de noi cazuri diagnosticate pozitiv încă nu ne gândim la așa ceva”, a declarat, joi, Ludovic Orban.

La rândul său, Președintele Klaus Iohannis, care a promulgat legea alegerilor locale, crede că scrutinul se poate desfășura fără probleme.

”După părerea mea alegerile locale în septembrie se pot organiza. Dacă respectăm aceste reguli simple, masca, distanța, putem să mergem să alegem autoritățile locale.

Nu evenimentul este problematic, ci campania. Cu siguranță campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Vom avea campanii pe mediul online, pe TV etc.

Procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele”, a declarat recent Klaus Iohannis.