Rareș Bogdan a făcut lumină în cazul Laura Codruța Kovesi. Cred că sunt lideri la nivel european cărora le e foarte teamă de prezenta doamnei Kovesi la nivelul Parchetului European, a declarat europarlamentarul liberal, pentru B1 TV.

”Jean-François Bohnert e un procuror respectat în Franța, e dorit de o parte din establishmentul francez pentru a ocupa o funcție importantă la nivelul Parchetului General francez. Dacă va primi această funcție, nu va mai candida la Parchetul European și Kovesi rămâne singură în cursă. Dar nu e nimic stabilit încă. Cert e că reprezentanții Parlamentului European vor intra în negocieri, în discuții cu cei ai Consiliului pentru a discuta această problemă și pentru a o rezolva până în septembrie-octombrie, adică până la finele anului procurorul-șef european să fie Kovesi.

Eu cred că sunt lideri la nivel european cărora le e foarte teamă de prezenta doamnei Kovesi la nivelul Parchetului European”, a declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Acesta a precizat că va vota ca Laura Kovesi să ajungă la conducerea Parchetului European.

Dacian Cioloș, liderul grupului parlamentarilor europeni Renew Europe a susținut că Franța o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European. Dacian Cioloș este liderul grupului din care face parte și partidul președintelui francez Emmanuel Macron.