Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL,  le-a cerut celor de la USR PLUS „să-și revină, să adopte o atitudine rațională, constructivă, echilibrată, să vină cu un nume de ministru al Justiției și să mergem înainte cu programul ”Anghel Saligny””. Este vorba de programul care a inflamat spiritele în Coaliție.

Rareș Bogdan susține categoric că banii din acdest program vor fi investiți în comunitățile locale. El a demontat și ideea că Stelian Ion a fost demis, de fapt, pentru că a pornit procedura de numire a unor șefi în Parchete.

„USR PLUS are o ofertă extrem de clară de a continua guvernarea și de a nu face diferență între comunitățile urbane și cele rurale. România nu e doar București, ci și comunitățile rurale. E nedrept să păstrăm comunitățile rurale în sărăcie, cu 69% nelegate la rețelele de gaz, 54% fără canalizare, 29% fără rețea de apă.

E rușinos pentru România. E țara care are comunitățile rurale cele mai abandonate la nivel UE. Îi rog pe colegii noștri din USR PLUS să-și revină, să adopte o atitudine rațională, constructivă, echilibrată, să vină cu un nume de ministru al Justiției și să mergem înainte cu programul ”Anghel Saligny”, un nume așa frumos pentru România, primul mare constructor inginer pe care l-a avut România, ministru al Lucrărilor Publice într-un Guvern liberal la sfârșit de secol XIX, să înțeleagă că aceste 10 miliarde nu sunt pentru primarii PNL, ci și pentru cei PSD, USR, sunt pentru români. Asta e miza noastră să reformăm, să construim”, a declarat Rareș Bogdan, la B1 TV.

Rareș Bogdan explică demiterea lui Stelian Ion

El a vorbit și despre cazul lui Stelian Ion. Rareș Bogdan a susținut că schimbarea lui Ion nu a avut nicio legătură cu schimbarea de la Parchete.

„Despre speculațiile privind Justiția, am văzut mutarea, că se știe că acolo electoratul USR e sensibil. Nu se pune problema și schimbarea lui Ion nu a avut nicio legătură cu schimbarea de la Parchete. Cineva încearcă să ne ducă în acest război. Am mai văzut filmul acesta, nu vom cădea în această cursă care ni se întinde”, a declarat Bogdan.

Despre moțiunea de cenzură susținută de USR PLUS și AUR care se prefigurează, liderul liberal a spus că nu îl vede pe Barna la braț cu Simion și pe Cioloș la braț cu Târziu.

„Vreau să-l întreb pe dl Cioloș cum va explica colegilor săi din Parlamentul European prezența domniei sale alături de reprezentanți care se prefigurează ca făcând parte din grupul suveraniștilor, alături de Viktor Orban. Dacă Cioloș îmi explică cum va reuși el să susțină în PE că s-a plasat alături de Simion care e repezentant de frunte al suveraniștilor și ultranaționaliștilor, atunci spun că el chiar e capabil de orice”, a punctat liderul PNL.