Așadar, Rareș Bogdan a vorbit despre tezaurul României aflat în posesia Rusiei. Parlamentul European va dezbate o rezoluție cu privire la acest subiect. Totuși, prim-vicepreședintele PNL speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

Rareș Bogdan vrea ca rezoluția să fie dezbătută mai repede

Este vorba despre o rezoluție susținută de grupul PPE, la inițiativa lui Eugen Tomac. Liberalul speră ca rezoluția să fie adoptată în următoarea sesiune plenară de la Strasbourg, pe 13-14 martie.

Astfel, spune el, rezoluția arată încă o dată că România nu a renunțat nicio clipă la tezaurul „furat pur și simplu de Rusia”.

Liberalul a mai spus că semnalul pe care îl va da Parlamentul European și UE cu privire la tezaurul României aflat la Moscova va fi unul extrem de puternic.

„Este o rezoluție susținută de grupul PPE la inițiativa colegului meu Eugen Tomac și a celorlalți colegi din grupul PPE. Sper din tot sufletul ca această rezoluție să fie cât mai curând adoptată, dacă se poate în următoarea sesiune plenară de la Strasbourg, pe 13-14 martie, pentru că ea arată încă o dată că România nu a renunțat nicio clipă la tezaurul furat pur și simplu de Rusia, și care printr-un accident al istoriei a ajuns acolo. Și din păcate, în stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă. Semnalul pe care îl va da Parlamentul European și Uniunea Europeană cu privire la tezaurul României aflat la Moscova va fi unul extrem de puternic”, a declarat Rareș Bogdan, conform Digi24.

romania rusia
SURSA FOTO: Dreamstime

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a făcut mai multe declarații

Amintim că ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a făcut anterior mai multe declarații. El a susținut că federația a anulat datoriile pe care România le avea către ruși.

Totodată, a relatat un episod relevant în acest sens. Este vorba despre o conversație între Brejnev și Ceaușescu. S-ar fi întâmplat în anii ’60.

Reflectând asupra deteriorării relațiilor bilaterale dintre România și Rusia, ambasadorul Valeri Kuzmin a observat că dialogul politic și diplomatic este efectiv blocat.

Oficialul a subliniat că foștii parteneri români continuă să readucă în discuție o problemă mai veche. Se referă la tezaurul pe care Rusia ar trebui să îl restituie României.

Astfel, Kuzmin a spus ferm că tezaurul României nu va fi restituit. El a reiterat o afirmație anterioară făcută de Moscova.