Primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a susținut că „nu se pune problema” unei candidaturi a sa la congresul PNL din acest an. De asemenea, se pare că președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat în conflictul recent din PNL, declară Rareș Bogdan. Acesta a susținut că „Președintele ne roagă un singur lucru: guvernați bine, modernizați România”.

Primvicepreședintele PNL precizează că declarațiile dure la adresa lui Ludovic Orban au fost „o analiză” și că a vrut să se asigure că în PNL nu vor mai exista „derapaje democratice.” „Nu îmi pare rău deloc de ce am spus. A fost o analiză. Cred că în toată emsiunea aceea dacă regret ceva, regret strict exprimarea. Nu mă caracterizează. Eu cred că democrația funcțională este garanția că nu vor exista derapaje în situația românească.”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Nu îl interesează că eu cu Ludovic ne mai șarjăm

Europaralamentarul PNL spune că președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat în scandalul din PNL. „Nu. Spre deosebire de fostul președinte Traian Băsescu, președintele Klaus Iohannis nu procedează în acest fel. Președintele ne roagă un singur lucru: guvernați bine, modernizați România. Nu îl interesează că eu cu Ludovic ne mai șarjăm”, a mai spus acesta.

Primvicepreședintele PNL susține că nu intenționează să candideze la congresul PNL din acest an și că „se simte bine” la Bruxelles în poziția de europarlamentar. „Nu se pune problema unei candidaturi. Congresul e abia în septembrie, repet, nu este vorba despre mine. Eu mă simt foarte bine aici. Așa că pot să sprijin pe oricine, important este să nu existe derapaje de la democrația internă”, a mai declarat europarlamentarul.

În momentul de față, scena politică din România este amplu zdruncinată de luptele interne din Partidul Național Liberal, Rareș Bogdan fiind cel care n-a mai suportat să ascundă adevărul despre ce se întâmplă, de fapt, în PNL. Prim-vicepreşedintele liberal a lansat, de curând o adevărată undă de șoc în politica românească, aruncând cuvinte grele la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu