Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a lansat vineri un mesaj foarte dur pentru românii din diaspora, cărora le cere să respecte regulile de carantinare stabilite de autorități.

De asemenea, Rareș Bogdan s-a arătat foarte deranjat de cei care ”înjură fără rost România”, arătând că Guvernul a organizat curse speciale chiar și pentru pentru cei care s-au trezit peste noapte în situații imposibile.

”Deci, poate nu mai înjurați fără rost țara asta, România și Guvernul. Am spus și o repet, România nu își abandonează cetățenii niciodată și nicăieri. Însă rugămintea este să respectați, odată intrați în țară, toate regulile de carantinare stabilite de către Autoritățile Române. Fără excepții!

Și încă ceva, aceste curse speciale sunt strict pentru cei care s-au trezit peste noapte în situații imposibile, dificile, au rămas fără casă și masă din cauza sistării contractelor lor sezoniere”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Curse speciale pentru repatrierea românilor

În context, trebuie precizat că Grupul de Comunicare Strategică – GCS a anunțat că Guvernul pune la punct mai multe curse charter care să îi repatrieze pe românii care au rămas blocați în statele din Europa. Cele mai multe și-au închis granițele, iar zborurile din Italia sunt suspendate total.

Cursele sunt destinate să îi aducă în țară pe românii care se aflau ca turiști sau care îndeplineau munci sezoniere în aceste țări.

”In continuarea eforturilor susținute pentru facilitarea revenirii în țară a unor cetățeni români aflați cu titlu temporar în stăainătate și care au fost afectați de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea și prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat al GCS.