Ramona Săseanu, susținută de PNL, a devansat-o clar pe Monica Ghiurco în lupta pentru șefia TVR. Candidaturile au fost tranșate exclusiv politic.

În momentul în care Monica Ghiurco a pierdut sprijinul PNL și a candidat din poziția de independentă, nu a mai avut practic nicio șansă.

Monica Ghiurco a figurat pe lista lui Ludovic Orban ca posibil candidat la șefia Televiziunii Naționale, dar a fost exclusă din joc, așa că s-a prezentat marți seară la ședința Comisiilor reunite de Cultură, Artă și Mass-media ale Parlamentului și a cerut să fie audiată drept candidat independent la conducerea TVR.

Ghiurco a primit un singur vot. Reprezentantul AUR a primit cinci voturi, potrivit evz.ro.

Solicitarea intempestivă a lui Ghiurco i-a surprins pe parlamentarii Comisiilor de specialitate reunite dar aceștia au acceptat cererea ei pentru că legea permite. Ghiurco a primit un singur vot în urma audierii.

Și AUR a avut un reprezentant care a cerut Comisiilor de specialitate să-l audieze pentru șefia TVR. Cozmin Țîntă. Acesta a obținut 5 voturi, toate de la parlamentarii AUR.

Deși solicitările inopinate ale celor doi au tulburat ordinea de ședință a Comisiilor parlamentare de Artă, Cultură și Mass-media a căror sarcină a fost să-i audieze pe candidații la șefiile TVR și Radio, deputații și senatorii prezenți au respectat procedurile și i-au trecut și pe cei doi candidați de ultimă oră la șefia TVR, pe buletinul de vot alocat candidatului la funcția de director general interimar al TVR.

PNL și-a adjudecat la negocierile politice funcția de director general al TVR

În schimb, Ramona Săseanu a fost validată luni de conducerea PNL pentru a fi numită director interimar al TVR, iar marți comisiile parlamentare pentru cultură au dat aviz favorabil pentru numirea acesteia la conducerea interimară a postului public.

PNL, care și-a adjudecat la negocierile politice funcția de director general al TVR, o susține pe Ramona Săseanu de la TVR-Craiova, iar USR-PLUS, care a primit conducerea Radio l-a avansat pe Liviu Popescu, reprezentant al Big Pharma în România, pentru funcția de director general al instituției media.

Candidata PNL la funcția de director general adjunct al TVR, jurnalista Ramona Săseanu de la TVR-Craiova, are probleme grave în ceea ce privește studiile universitare.

Informațiile prezentate de aceasta public, pe site-ul TVR-Craiova sunt false. Iar datele contradictorii din CV-ul lui Săseanu indică impostura, arată sursa citată.

Fals după fals

Prima minciună: Cadre universitare din Universitatea București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării neagă că o persoană cu numele de Săseanu Ramona ar fi înscrisă în prezent la cursurile de masterat așa cum aceasta se prezintă pe site-ul oficial al TVR-Craiova.

A doua minciună: Săseanu se prezintă pe site-ul televiziunii ca fiind licenţiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică a Universității de din Craiova. Exprimare care indică Universitatea de stat. Dar și absolventă a Facultăţii de Știinţe Economice din cadrul aceleiași Universităţi.

Fals. Potrivit CV-ului Ramonei Săseanu ajuns în Parlament cu ocazia nominalizării ei pentru funcție de șef interimar la TVR, aceasta a urmat în anii 2004-2007 cursurile Facultății de Drept și Administrație Publică a unei alte Universități decât cea amintită pe site-ul oficial al TVR. Respectiv, a urmat cursurile Universității “Spiru Haret” din Craiova. Universitate privată.

În ceea ce privește a doua facultate enunțată de Săseanu, Facultatea de Științe Economice, menționată pe site-ul TVR, în CV-ul ajuns în Parlament nu este menționată Universitatea căreia în aparține această facultate, potrivit sursei citate.

A realizat și moderat emisiunea ”Leacuri, Hapuri și Pilule”

În orice CV profesional pentru funcții publice se menționează explicit perioada de studii, Facultatea și Universitatea căreia îi aparține instituția. Dar și anul licenței! Sunt datele care confirmă veridicitatea studiilor urmate și care sunt enunțate în orice CV. Dar aceste date nu apar și în CV-ul lui Săseanu care a preferat o exprimare neclară.

Ramona Săseanu este mai preocupată, în prezent, de domeniul psihologic decât de jurnalism. Pe CV-ul ei, Săseanu precizează că “din 2020 până în prezent este psiholog/psihoterapeut practicant autonom”. Și tot din 2020 până în prezent, viitoarea șefă interimară a TVR precizează în CV că deține un cabinet personal de Psihologie și că este specializată ca psihoterapeut și consilier în dezvoltare personală.

Ca produse jurnalistice, Suseanu precizează în CV calitatea de realizator-prezentator al emisiunii “Panorama Minorităților”, ocazie cu care a intervievat-o pe vrăjitoarea Elena din Craiova, persoană cu care jurnalista are o relație veche de amiciție potrivit presei locale.

Totodată, Săseanu a realizat și moderat și emisiunea “Leacuri, Hapuri și Pilule” care a fost difuzată și pe TVR3.

Sursa foto: Youtube.