Raluca Turcan va fi vizată de o moțiune simplă în Parlament.  Este cel mai nou ministru al Guvernului Cîțu luat în colimator de social-democrați.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă on-line ținute de mai mulți social-democrați, că partidul va iniția în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan va fi vizată de o moțiune simplă în Parlament. ”Nu știe ce a votat”

Social democrații o acuză pe Turcan de faptul că ”nu știe ce a votat”  și îi atrage atenția că treaba Guvernului este să pună în aplicare proiectele votate.

Este vorba despre legea care prevede ajutor pentru familiile sau urmaşii medicilor morţi de COVID, care n acest moment este inaplicabilă, susține ministrul Muncii.

”Avem doi miniști, pe Vlad Voiculescu – unul care nu știe ce a semnat, respectiv să știm și noi cum ne înmormântați morții de coronavirus, și doamna Raluca Turcan, care nu știe ce a votat.

Legea trebuie pusă în aplicare, treaba Parlamentului este să legifereze. Treaba Executivului e să pună în aplicare proiectele votate. Categoric vom depune o moțiune de cenzură simplă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Producătorii români nu sunt susținuți de Guvern

Președintele PSD a precizat că a avut o întâlnire la București cu mai mulți producători români de materiale de protecție sanitară, care au fost ignorați total atât de guvernul Cîțu, cât și de cabinetul Orban: nu au primit niciun ajutor de la statul român.

Mai mult decât atât, statului român nu i-au trebuit produsele fabricate în România, în schimb statul francez a cumpărat întreaga producție.

Conferință de presă a fost susținută de președintele PSD Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, vicepreședintele PSD Gabriel Valer Zetea, senatorul PSD Sorin Vlaşin și deputatul PSD Gheorghe Simon, la Baia Mare.

Răspunsul Ralucăi Turcan

Trebuie precizat că Raluca Turcan i-a răspuns lui Marcel Ciolacu. Acesta o acuzase că nu cunoaşte legea în privinţa ajutorului acordat urmaşilor medicilor decedaţi în timpul pandemiei de COVID-19.

”Marele lider PSD se dovedește iute la vorbă și încet la pricepere. Proiectul de care vorbeam azi, referitor la sprijinul medicilor morți de COVID-19, completează și face aplicabilă legea 56/2020.

Îl aștept la moțiune pe domnul Ciolacu și pe vajnicii săi colegi, să discutăm despre haosul și inechitatea pe care PSD le-au creat în salarizare și pe care pesediștii vor să le acopere cu vorbe.

Țara arde și baba se piaptănă, prioritatea PSD este să se împăuneze cu legea pentru susținerea medicilor morți de COVID.

Ce am anunțat astăzi legat de ajutorul dat medicilor este OUG pentru modificarea și completarea legii nr. 56/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19”, a scris Turcan, miercuri seară, pe Facebook.