Raluca Turcan, în discuții cu reprezentanții AMR

Raluca Turcan a scris pe propria pagină de socializare că discuțiile purtate cu Asociația Municipiilor din România i-au arătat că „reformele începute de Ministerul Muncii și Protecției Sociale sunt necesare și așteptate și la nivel local”.

„Discuțiile pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR) privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, măsurile necesare pentru profesionalizarea și eficientizarea serviciilor sociale, precum și pentru dezvoltarea sistemului de creșe din România mi-au reconfirmat faptul că reformele începute de Ministerul Muncii și Protecției Sociale sunt necesare și așteptate și la nivel local”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Cele mai bune soluții de remediere a inechităților

Totodată, ministrul Muncii a punctat că obiectivul discuțiilor este găsirea celor mai bune soluții de remediere a inechităților profunde din salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„În ceea ce privește salarizarea, am demarat astăzi discuțiile cu reprezentanții AMR pentru a identifica împreună cele mai bune soluții de remediere a inechităților profunde din salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a sistemului de sporuri, care de multe ori doar majorează veniturile, fără să recompenseze condiții cu adevărat deosebite sau performanțe.

Am invitat AMR să trimită propuneri care să fie incluse în reforma sistemul de salarizare, provocarea fiind să dăm posibilitatea primăriilor performante să continue să stimuleze angajații cu rezultate excepționale.

Cea de-a doua temă discutată astăzi a vizat reforma din asistență socială și am constatat că reprezentații AMR înțeleg corect nevoia de schimbare a paradigmei în acest domeniu. I-am rugat să vină în sprijinul demersurilor noastre pentru a crește numărul de profesioniști, pentru că resursa umană este esențială dacă ne dorim să ajungem cu adevărat la cât mai mulți oameni care au nevoie de sprijin și să îi putem susține cu servicii sociale integrate.

În ceea ce privește dezvoltarea rețelei de creșe din România, avem fonduri europene pe care le vom utiliza în acest scop, însă este important să avem o evaluare a serviciilor de acest tip la nivel național, precum și a nevoii existente. După diagnoza pe care AMR urmează să o realizeze, vom relua discuțiile pe acest subiect”, a conchis ministrul Muncii.

Sursă foto: Dreamstime