Turcan consideră că vinieta nu are legătură cu poluarea

“Doamna Firea vorbeşte despre această vignietă cu două luni maxim înainte de finalul unui mandat de patru ani. Din punctul nostru de vedere, aşa-zisa viginietă antipoluare nu are nicio legătură cu poluarea, ci, mai degrabă, cu alipirea imaginii doamnei Firea cu un subiect de mediu de interes pentru mare parte dintre bucureştenii sufocaţi de calitatea aerului şi, în acelaşi timp, de rezolvarea problemei traficului în Bucureşti. Doamna Firea a gândit această vignietă ca, în ajun de campanie, să încerce să mai rezolve din traficul din Bucureşti”, a declarat Raluca Turcan, marţi, întrebată despre decizia anunţată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, privind renunţarea la vignieta Oxigen.

Vignieta nu a fost dicutată cu instituțiile

“De ce spun că vignieta respectivă nu avea nicio treabă cu poluarea ? Pentru că ea presupunea o plată, de 1.900 de lei pe an, care dacă era plătită aveai acces cu maşina. Aşadar, unde era rezolvarea problemei poluării ? Pentru că dacă oamenii vroiau să intre în Bucureşti şi să polueze în continuare plăteau taxa şi n-aveau nicio treabă. Mai mult decât atât, nici nu a fost discutată cu instituţiile care ar fi trebuit să-i fie partenere în acest proces. Nu trebuie să lansezi implementarea unei vigniete şi a unei restricţii de trafic în condiţiile în care nu ai vorbit nici măcar cu Poliţia Română să vezi dacă într-adevăr această măsură poare fi urmărită, dacă sunt pregătiţi să o urmărească, dacă au înţeles ce trebuie să urmărească. A fost un demers pur electoral în final de mandat şi, sper eu, în final de prezenţă a doamnei Firea în fruntea Primăriei Bucureştiului”, a afirmat Turcan, citată de Agerpres.

Întrebată ce vor hotărî liberalii în privinţa candidatului la Primăria Capitalei, ea a spus: “PNL va susţine cu siguranţă un candidat care să facă de domeniul trecutului prezenţa doamnei Firea în fruntea Primăriei Bucureşti, având maximă responsabilitate, preocupare politică şi o experienţă politică”.

“Să putem gestiona bine un nivel de aşteptare uriaş pe care bucureştenii îl au, şi anume de a scăpa de PSD în administraţia din Bucureşti. Dacă tragem o linie, vom vedea că în afară de nişte măsuri populiste dedicate strict conturării unui electorat captiv pentru primarii PSD şi în special pentru doamna Firea, în rest în materie de trafic, de calitate a aerului, de servicii furnizate oamenilor, de investiţii în Bucureşti, stăm prost, Bucureştiul pare, practic, abandonat”, a mai menţionat Raluca Turcan.