Raluca Turcan dă o veste mai puțin plăcută, pentru milioane de angajați. Ministrul Muncii este împotriva declarării zilei de 31 mai ca zi nelucrătoare.

Turcan îi sfătuiește pe toți cei care nu vor să muncească în acea zi să își ia o zi de concediu plătit. Ea admite că ar fi probabil benefic pentru industria turismului ca oamenii să își ia câteva zile libere.

Raluca Turcan dă o veste mai puțin plăcută. Ziua de 31 mai nu va fi liberă

Astfel, ministrul Muncii a declarat sâmbătă la Constanța că românii care doresc să fie liberi și în 31 mai, înainte de liberul legal de 1 iunie, își pot lua o zi de concediu.

”Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte.

Pe de altă parte pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.

Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a spus Turcan.

Trebuie precizat că, potrivit Guvernului, în 2021 sunt 15 sărbători legale, dintre care 8 în weekend și 7 în timpul săptămânii.

Zile libere în 2021

Astfel, zile libere în 2021 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou;
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române;
30 aprilie -Vinerea Mare;
2 -3 mai – Paște ortodox 2021;
1 mai — Ziua Muncii;
1 iunie – Ziua Copilului;
20 iunie (duminică) – Rusalii, 21 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii;
15 august — Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie — Sfântul Andrei;
1 decembrie — Ziua Națională a României;
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajații care sunt nevoiți să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Sursă foto: Dreamstime.