Se fac angajări la stat! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vrea să susțină activ procesul de recalculare a pensiilor din România.

Nu doar că angajații caselor de pensii vor primi suplimente financiare, dar se intenționează și o suplimentare a personalului.

Se fac angajări la stat! Raluca Turcan a făcut anunțul

Raluca Turcan a explicat că o inițiativă legislativă în acest sens a fost deja elaborată, aflându-se în stadiu de proiect.

Ministerul Muncii are un prim draft al unei Ordonanţe de Urgenţă care va clarifica modul în care va putea fi suplimentat, pe perioadă determinată, personalul din casele de pensii judeţene care lucrează la recalcularea pensiilor, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Raluca Turcan.

“Avem deja un prim draft al unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să clarificăm normativ modul în care vom reuşi să suplimentăm pe perioadă determinată personalul caselor judeţene de pensii în acest proces de evaluare, astfel încât să ajutăm activitatea celor care în momentul de faţă lucrează în casele judeţene de pensii”, a spus Raluca Turcan.

”Ne trebuie o matrice exactă pentru stimulente”

Ea a subliniat că sunt oameni care şi-au dublat activitatea şi aceştia trebuie stimulaţi.

“Ne trebuie o matrice exactă a modului în care să aşezăm aceste stimulente pe care le vom da deopotrivă celor care şi-au dublat activitatea în casele judeţene de pensii sau care au intrat exclusiv în acest proces de evaluare, recalculare a pensiilor”, a punctat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a participat miercuri la o videoconferinţă cu directorii caselor judeţene de pensii, la sediul Casei Naţionale de Pensii Publice. Tema videoconferinţei a fost stadiul evaluării dosarelor de pensii.

”Este un proces complex, dar absolut necesar”

”Ne-am asumat evaluarea tuturor dosarelor de pensii din România și facem acest lucru în paralel cu procesarea dosarelor actuale ale românilor care se pensionează. Este un proces complex, dar absolut necesar, unul în care sunt deja implicate resurse considerabile.

Calendarul nostru ține cont atât de numărul de dosare rămase de evaluat, cât și de gradul de complexitate al acestora – am evaluat deja peste 230 000 de dosare, dar vor urma dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate.

Ca inițiator al recalculării pensiilor din România îmi doresc ca acest proces să fie parcurs cu atenție și respect față de beneficiari, dar și fără întârzieri și din aceste motive voi continua să mă aflu cât de des posibil între colegii din teritoriu, între cei care înțeleg și contribuie la acest efort.”, a anunțat recent Turcan pe Facebook.