Raluca Turcan vine cu noi informații. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Muncii a anunțat care este situația dosarelor de pensii restante la recalculare.

Mai exact, potrivit ministrului, în prezent mai sunt de soluționat doar 139 de dosare de pensii, din aproape 19.000. Totodată, Raluca Turcan a spus și de ce aceste dosare au rămas încă nesoluționate.

Ministrul susține că în cazul acestor dosare lipsesc documentele necesare pentru recalculare, iar acest lucru nu poate fi soluționat de casele de pensii.

„În acest moment suntem la un minim istoric în ceea ce privește numărul de dosare de pensii restante la recalculare: au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii naționale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020.

Mai mult, în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari și nu țin de competența caselor de pensii”, a scris ministrul Muncii.

Raluca Turcan, despre pensiile internaționale

În ceea ce privește situația pensiilor internaționale, ministrul muncii a precizat că au mai rămas de soluționat doar 3.700 de dosare. Totodată, ea a subliniat faptul că s-a bucurat de mobilizarea făcută de Casele de Pensii pentru a rezolva urgent situația acestor dosare.

„În ceea ce privește pensiile internaționale, 1.700 de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluționat este de circa 3.700, de la o restanță de 5.400 la momentul preluării mandatului.

M-am bucurat să văd că multe case de pensii au înțeles solicitarea făcută la începutul anului, de a urgenta rezolvarea dosarelor restante.

Am făcut ieri, împreună cu Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, o nouă analiză a rezultatelor, pentru a identifica județele unde este nevoie de o mobilizare mai bună la nivelul caselor de pensii, pentru recuperarea restanțelor”, a adăugat Turcan.

Ministrul Muncii le mulțumește angajaților

Ministrul a ținut sa mai precizeze că va lua măsuri pentru ca ritmul de lucru să fie intensificat acolo unde este cazul și de asemenea a ținut să le mulțumească tuturor angajaților de la casele de pensii care s-au implicat și au făcut eforturi pentru a recupera întârzierile.

Totodată, Raluca Turcan a mai adăugat că va moderniza condițiile de lucru de la casele de pensii, pentru ca munca angajaților să se desfășoare mult mai bine.

„Vom lua măsuri pentru intensificarea ritmului de lucru acolo unde este cazul, astfel încât, treptat, să nu mai avem situații în care se depășește termenul legal de soluționare.

Le mulțumesc angajaților din casele județene de pensii care au făcut eforturi mari pentru a recupera întârzierile și pentru că înțeleg cât de important este ca pensionarii să beneficieze de drepturile lor, conform muncii depuse.

De asemenea, vom stabili un calendar pentru modernizarea condițiilor de lucru în casele de pensii, astfel încât pe viitor, munca angajaților să se poată desfășura cât mai bine cu putință, spre beneficiul celor care au muncit o viață întreagă și care își așteaptă, la timp, toate drepturile cuvenite conform legii”, a mai scris ministrul.

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan