Pensiile nu vor mai fi majorate. Analistul politic Bogdan Chirieac vine cu noi informații după mișcarea făcută de Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, atunci când cei doi au anunțat că pensiile nu vor mai crește anul acesta.

Mai exact, acesta este de părere că nu s-a spus adevărul până la capăt. Totodată, el a subliniat faptul că nu crede că pensionarii din România și-au dorit această majorare a pensiilor. El a mai amintit de legea bugetului, care ” a fost băgată pe gât”.

„Nu au spus întotdeauna adevărul până la capăt, dar asta nu înseamnă că publicul din România nu a fost în permanenţă informat. Chestiunea pe care o spune Radu Tudor, că se aruncă în aer scena politică, eu nu o văd. Eu cred că pensionarii din România nu au dorit această majorare de pensie.

Un Guvern spune ce vrea. S-a trecut, prin legea bugetului adoptată prin angajarea răspunderii, – a fost prima dată când nu s-a mai discutat în Parlament Legea bugetului, v-a fost băgată pe gât – majorarea pensiilor la 1 septembrie cu 40%. Guvernul a spus tot timpul – o văd pe doamna Violeta Alexandru şi acum – „se va respecta legea, se va respecta legea”, a spus Bogdan Chirieac.

Pensiile majorate nu erau dorite

Întrebat de ce consideră că Guvernul nu a dat și diferența de 26% la pensii, analistul a precizat că oricum nu are rost, deoarece majoritatea pensionarilor sunt de partea PSD-ului.

El a amintit că la alegerile parlamentare de anul trecut, au ieșit la vot foarte puțini pensionari față de obicei, iar liberalii și USR-ul nu prea sunt interesați de această zonă.

Totodată, el a mai adăugat că nici în anul 2022 pensiile nu vor fi majorate și este foarte clar că nici pensionarii nu au dorit ca pensiile lor să fie mărite.

„Nu este cazul să mai dea fiindcă zona asta de pensionari este apropiată de social-democrație. Este adevărat că, la ultimele alegeri, foarte puţini pensionari au ieşit la vot şi mai puţini pensionari au votat cu PSD, iar liberalii şi USR-ul nu sunt interesaţi de această zonă care, în mod normal, nu îi votează pe dânşii. Chestiunea asta, că publicul nu a fost informat… Ba da! Dacă eu am promis 40% şi v-am dat 14%, este clar că nu îmi ţin promisiunile.

Să nu credeţi că pe 1 ianuarie 2022 se majorează pensiile. De unde să majoreze pensiile? Să fim serioşi! Câtă naivitate să ai să mai crezi în astfel de promisiuni? Câtă naivitate poate avea o persoană? Atunci când PSD a spus „băi, fraţilor, ieşiţi la vot”, lumea a spus „eu nu mai pot cu ciuma roşie, nu mai pot că nu e Dragnea la puşcărie” – când se majoraseră pensiile, salariile. Dragnea e la puşcărie, deţinut politic, nu e niciun fel de problemă. Poporul muncitor este în extaz. Și, atunci, despre ce vorbim? Pensionarii nu au vrut această majorare de pensii”, a mai spus el.