Schimbare la vârful OMV, compania din Austria care deţine şi producătorul român de petrol şi gaze naturale Petrom!

Rainer Seele face un pas în spate! Alfred Stern va fi noul director general al OMV

În şedinţa de luni, 31 mai, Consiliul de supraveghere al OMV a decis că viitorul preşedinte al Comitetului executiv şi director general al companiei va fi Alfred Stern.

Acesta îi va lua locul lui Rainer Seele din luna septembrie, mai exact începând cu 1 septembrie 2021.

Alfred Stern a acceptat numirea. Mandatul său este penru o perioadă de 3 ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă 2 ani, sub rezerva acordului reciproc.

Rainer Seele, actualul preşedinte al Comitetului executiv şi director general al OMV, va demisiona din funcţia pe care o deţine în Comitetul executiv, de comun acord, la data de 31 august 2021.

Alfred Stern are 56 de ani şi este în prezent membru al Comitetului Executiv OMV pentru Chimice şi Materiale. El a fost CEO-ul Borealis în perioada 2018 – 2021. El s-a născut în Styria (Austria), în 1965, este căsătorit şi are doi copii, transmite compania austriacă.

„Grupul OMV, cu toţi membrii săi, este o companie cu un potenţial imens”

Mark Garrett, preşedintele Consiliului de supraveghere al OMV: „Aş dori să mulţumesc tuturor membrilor Consiliului de supraveghere pentru discuţiile constructive din ultimele săptămâni. Mulţumirile mele speciale trebuie să îi revină lui Rainer Seele pentru realizările sale în remodelarea companiei.

Împreună cu echipa sa din Comitetul executiv, el a realiniat ferm portofoliul OMV, crescând semnificativ profitabilitatea şi punând astfel cele mai bune baze pentru transformarea care are deja loc. Achiziţia Borealis a însemnat, de asemenea, că a făcut primul pas important, remarcabil, în acest proces de transformare.”

Viitorul director general al companiei, Alfred Stern, a dat asigurări, la rândul său, că va continua demersurile pentru creşterea în continuare a companiei. „Există bazele ideale pentru viitoarea transformare”, spune acesta.

„Grupul OMV, cu toţi membrii săi, este o companie cu un potenţial imens, cunoştinţe de anvergură şi angajaţi de primă clasă. Prin urmare, există bazele ideale pentru viitoarea transformare. Tranziţia în sectorul energetic va duce la schimbări în contextul diferitelor pieţe şi sectoare, dar acestea vor fi diferite şi vor evolua cu viteze diferite.

Vom trece în mod activ la decarbonizarea afacerii noastre şi vom fi proactivi în folosirea schimbărilor respective asupra întregului portofoliu de produse, inclusiv economia circulară, pentru a continua cu succes creşterea noastră profitabilă şi durabilă”, a declarat viitorul director general al OMV.

Sursa foto: Dreamstime